Wijkt Vanoppen voor Duitse investeerders?

Wijkt Vanoppen voor Duitse investeerders?

Wijkt Vanoppen voor Duitse investeerders?

Print
Advancesport, een investeerdersgroep uit het Duitse Keulen, kan en wil Beerschot uit de nood helpen. Het voorbije jaar leende de groep al 3,3 miljoen euro aan de Antwerpse club.

Vandaag zijn ze bereid 50% van de aandelen over te nemen, de dringendste noden van de club te lenigen en de licentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Op één voorwaarde: Patrick Vanoppen (foto) moet bereid zijn de macht te delen. Als hij zijn eigen belang laat varen, aldus de Duitse groep, is Beerschot er zo weer bovenop.

De voorbije weken werd een oplossing gezocht én - zo leek het - ook gevonden. Advancesport nam genoegen met 50% van Vanoppens aandelen, zou de leiding over Beerschot krijgen en engageerde zich er ook toe de continuïteit van de club te verzekeren.

In mensentaal: de dreiging van een faillissement was in één klap weg, op voorwaarde dat Vanoppen een stap opzij zou zetten. Tot midden vorige week leek die regeling een feit. Het was slechts wachten op de handtekening van Vanoppen. Tot die afgelopen maandag plots met een verrassende zet uitpakte en bij de rechtbank bescherming tegen schuldeisers aanvroeg. Een manoeuvre dat de Duitsers met verstomming sloeg en behoorlijk boos maakte.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

WIM VOS

Foto Photo News

MEER VOETBALNIEUWS