Inval in boerderij leidt tot ontdekking van drugslabo in Bilzen

Een speciaal arrestatieteam van de federale politie is dinsdag binnengevallen in een boerderij aan de Papestraat in Grote-Spouwen (nabij Bilzen).

drombouts

De inval kaderde in een lopend gerechtelijk onderzoek onder leiding van de Tongerse onderzoeksrechter dat in handen is van de federale gerechtelijke politie van Tongeren. Bij de inval werd een drugslabo voor de aanmaak van synthetische drugs ontdekt. In het belang van het lopende onderzoek wilde het Tongerse parket dinsdag geen commentaar kwijt.

Om het drugslabo te ontmantelen, kwam een brandweerteam uit het Antwerpse en een gespecialiseerde firma ter plaatse. Zo'n plaats gaat immers gepaard met een gevaarlijk productieproces met verschillende chemische stoffen. Bij de onderzoeksrechter werden al enkele verdachten voorgeleid. De aangehouden mensen zullen wellicht vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Het drugsdossier heeft onder meer een vertakking naar Nederland. In de Papestraat in Grote-Spouwen werd mdma geproduceerd, het belangrijkste bestanddeel van xtc.

Belga

Foto Tom Palmaers

MEER OVER Bilzen