Dijlestad kandidaat om fietsen te delen

De Vlaamse overheid biedt centrumsteden een onderzoek aan om na te gaan of een systeem om fietsen te delen haalbaar is. Mechels schepen van Mobiliteit (Groen) wil daar graag op ingaan.

Sven Van Haezendonck

De Bie legt het dossier vrijdag tijdens het schepencollege voor aan haar collega's. Het onderzoek van de Vlaamse overheid werd maandag voorgesteld. In het centraal station van Mechelen kan je vandaag als abonnee al een Blue-bike uitlenen. En in de sociale werkplaats 't Atelier worden niet alleen fietsen, maar ook tandems verhuurd.

Een logisch verlengstuk is volgens de schepen de uitbouw van een volwaardige structuur om fietsen te delen, met meerdere stations verspreid over Mechelen, waar je de klok rond een fiets kan uitlenen met een smartcard. In ons land bieden enkel de grootsteden Antwerpen en Brussel voorlopig zo'n systeem aan. "Als blijkt dat we zo een project op een betaalbare manier kunnen realiseren, dan zijn we kandidaat voor de Mechelse versie van de Villo- en Velo-deelfietsen", stelt Marina De Bie.

Elders in Europa gebruiken steden met de schaal van Mechelen al zo'n systeem.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio