Staande ovatie voor Steven Vanackere

Op de tweede 'Dag van de Afdeling', een militantenbijeenkomst van CD&V in Gent, hebben partijvoorzitter Wouter Beke en Vlaams minister-president Kris Peeters de voormalige minister van Financiën Steven Vanackere in de bloemetjes gezet. Vanackere kreeg een staande ovatie van de 400 aanwezige militanten, maar legde geen verklaring af. In verband met de berichtgeving rond Arco zaterdag had Beke het opnieuw over "een aantal insinuaties".

jrosquin

Ook de nieuwe minister van Financiën, Koen Geens, tekende present. Vanackere en Geens kwamen zelf niet aan het woord. Partijvoorzitter Wouter Beke bedankte ook Kamerlid Michel Doomst, die door het ontslag van Vanackere zijn zitje als opvolger in de Kamer moest afstaan.

Insinuaties

Over de berichtgeving dat Arco na de val van Dexia zelf de waarborgregeling voor haar coöperanten zou uitgewerkt hebben en de KB's geschreven heeft, zei Beke in de marge dat men "opnieuw insinuaties maakt die niet kloppen". Dat drukkingsgroepen (zoals werkgevers- of werknemersorganisaties) meewerken aan het opstellen van dossiers is niet abnormaal, luidt het.

"Dit dossier is behartigd door de toenmalige minister van Financiën Reynders en in de regering goedgekeurd", zei Beke aan de VRT-nieuwsdienst in de marge van de ledendag. "Dat zijn de feiten, maar opnieuw maakt men hier een aantal insinuaties die niet volledig kloppen. De beslissing over de uitvoering ligt uiteindelijk bij de regering."

Foto: Belga Wouter Beke en Steven Vanackere

Vastgoed

Jobs in de regio