Vanackere: "Ik hoef geen slachtofferrol"

Steven Vanackere, die afgelopen dinsdag terugtrad als minister van Financiën, komt zaterdag op zijn Facebook-pagina terug op zijn ontslag. "Ik ben sereen, ik hoef geen slachtofferrol", luidt het.

jatimmermans

Vanackere verwees tijdens de persconferentie waar hij zijn ontslag aankondigde naar "onterechte insinuaties en verdachtmakingen". Op Facebook luidt het dat "het klimaat van bestendige verdachtmaking gewoon het serieuze werk bemoeilijkte, wat niet in het voordeel is van het land, en ook slecht voor mijn partij".

Daarnaast is het "ook echt wel waar" dat een en ander zijn persoonlijk incasseringsvermogen te boven ging. "Een olifantenvel past inderdaad bij een olifant, niet bij een mens." De CD&V'er ergert zich voorts aan "de toenemende intellectuele slordigheid en soms domheid in het politiek debat".

Vanackere, die de vele steunbetuigingen apprecieert, voelde zich overigens "tot op het laatst heel sterk gesteund in mijn eigen partij". "Maar wie denkt dat het volstaat om onschuldig te zijn, gaat wat kort door de bocht. Elke mens wil ook in vrede zijn met zijn eigen leven, zijn eigen prioriteiten, zijn eigen waarden".

Wat de CD&V'er nu gaat doen, weet hij "nog niet zo accuraat". "In elk geval niet in een hoekje zitten kniezen."

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio