Noël Slangen voorgedragen voor raad van bestuur VRT

De Vlaamse regering heeft Noël Slangen voorgedragen voor de raad van bestuur van de VRT. Slangen vervangt er Claude Marinower, de Open Vld-schepen van Onderwijs en Rechtszaken in Antwerpen.

mceulemans

De 47-jarige Slangen nam in januari afscheid van het communicatievak. Hij verkocht zijn communicatiebedrijven Groep C en Connect. Over zijn toekomstplannen kan Slangen nog weinig kwijt. "Ik neem mijn tijd om de mogelijkheden te bekijken. Daar is geen haast bij", zegt Slangen.

Interesse

Over zijn functie als VRT-bestuurder zegt hij: "Vroeger had ik, ondanks mijn interesse in de media, geen tijd voor dat engagement. Nu is die tijd er wel". De gewezen communicatieadviseur van ex-premiers Guy Verhofstadt en Jean-Luc Dehaene is nu ook van plan geen publieke uitspraken meer te doen over de openbare omroep.

Het is de tweede opvallende wissel in de raad van bestuur op twee weken tijd. Vorige week nog werd Marijke Verboven, de vrouw van N-VA-Kamerlid Ben Weyts, voorgedragen als lid van de raad van bestuur van de openbare omroep. Verboven vervangt er Valerie Van Peel, een ex-journaliste die sinds 2009 werkt voor N-VA en die momenteel OCMW-voorzitster is in Kapellen.

Belga Archieffoto

>