De Wever: "Ik denk dat Vanackere oprecht was en niet gelogen heeft"

N-VA-voorzitter Bart De Wever denkt niet dat Steven Vanackere fouten heeft gemaakt in het dossier rond de veelbesproken winstbewijzen, waarvan de nasleep uiteindelijk tot diens ontslag heeft geleid. "Ik denk dat Vanackere oprecht is, dat hij niet gelogen heeft", zei De Wever woensdag op de Brusselse businessclub Cercle de Lorraine.

mceulemans

Opvolger Koen Geens heeft volgens de N-VA-voorzitter dan weer "alles om een goed minister te worden". De Wever kwam bij de Cercle de Lorraine de Franstalige versie van zijn columnbundel voorstellen, maar kreeg zowel uit het publiek als van de journalisten vooral vragen over de politieke situatie van de jongste dagen en het ontslag van CD&V-vicepremier Vanackere.

Geen ontslag gevraagd

De N-VA-voorzitter bleef erbij dat zijn partij nooit aangedrongen heeft op zijn ontslag, maar slechts duidelijkheid vroeg over de hele situatie rond Belfius en het ACW. Zelf hoopt hij alvast dat de forse N-VA-aanval op het ACW - met beschuldigingen van fraude en schriftvervalsing - geen onherstelbare breuk veroorzaakt heeft in het Vlaamse politieke landschap. "Dat was nooit de intentie, maar ik denk ook niet dat dit het geval is", klonk het.

Voor Vanackeres opvolger Koen Geens had De Wever voorlopig enkel lovende woorden. "Ik ken hem als een kwaliteitsvol man, zeer intelligent en grappig ook", klonk het. In het feit dat het advocatenbureau van Geens het ACW tot voor kort als klant had, ziet hij niet meteen graten. "In de perceptie is dat niet zo goed, maar zeggen dat dit een probleem stelt, is toch nog iets heel anders", besloot hij.

Belga Archieffoto

Vastgoed

Jobs in de regio