Koen Geens wordt minister van Financiën

Koen Geens (55) wordt de nieuwe minister van Financiën. Hij is specialist in vennootschapsrecht. Bij het uitbreken van de bankencrisis was hij kabinetschef sociaal-economisch beleid van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Geens is tot op vandaag bestuurder bij BNP Paribas Fortis.

tmas

Geens is doctor de rechten en studeerde aan de KU Leuven en aan Harvard. Hij is hoogleraar vennootschapsrecht aan de universiteit van Leuven, waar hij voorzitter is van de afdeling Economisch recht.

Daarnaast is hij vennoot bij het advocatenkantoor Eubelius, het grootste kantoor in ons land. Dat kantoor stond het ACW bij rond de winstbewijzen bij Dexia/Belfius en rond de vereffening van Arco. Aan de krant De Tijd liet Geens al weten dat Eubelius in de toekomst niet meer voor ACW of Arco zal werken.

Van midden 2007 tot februari 2009 werkte Geens als kabinetschef voor Vlaams minister-president Kris Peeters. De Vlaamse regering moest in die periode meermaals noodlijdende banken bijspringen. Sinds juni 2011 is hij bestuurder bij BNP Paribas Fortis. Dat mandaat zal hij nu moeten neerleggen.

Sedert 2010 zit Geens ook de raad van wijzen voor van Vlaanderen in Actie (ViA), het "toekomstplan" van de Vlaamse regering. Geens was overigens ook tegenkandidaat van Mark Waer bij de rectorverkiezingen aan de KU Leuven.

Lees ook: Steven Vanackere neemt ontslag als minister van Financiën

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio