Beke: "Blij dat Geens op mijn vraag is ingegaan"

Koen Geens is iemand met kennis van zaken die onmiddellijk inzetbaar was. Zo heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke dinsdag de keuze voor Geens als opvolger van Steven Vanackere als minister van Financiën verantwoord. "Ik ben blij dat hij op mijn vraag is ingegaan", zei Beke op vtm.

tmas

De christendemocratische voorzitter omschreef Geens als een groot academicus, een expert op het vlak van het vennootschapsrecht en iemand met politieke ervaring, gezien zijn verleden als kabinetschef bij Vlaams minister-president Kris Peeters. "Wij hebben heel wat boegbeelden, maar we hadden nood aan iemand die onmiddellijk inzetbaar was", zei Beke.

Hij werd ook geconfronteerd met de verschillende mandaten die Geens bekleedt. Beke verzekert dat "de nodige lijnen zullen worden getrokken". Eerder raakte alvast bekend dat Geens zijn actieve functies bij Eubelius neerlegt. Eubelius is het advocatenkantoor waar Geens senior partners is. Het zal ook geen advies meer geven aan het ACW.

Over het contract tussen de christelijke arbeidersbeweging en de staatsbank Belfius over de omstreden winstbewijzen, maakte Beke gewag van het zoeken naar een regeling met het parlement om "met de nodige deontologie en discretie" inzage in dat contract te krijgen. Hij hoopt dat nadien de heisa zal stoppen.

Begroting

Beke verwacht niet dat het ontslag van Steven Vanackere en de benoeming van zijn opvolger Koen Geens, roet in het eten van de begrotingscontrole zal gooien. De werkzaamheden zouden immers niet voor het weekend van start gaan, zei Beke na afloop van het partijbestuur.

Het ziet er overigens niet naar uit dat het verslag van het monitoringcomité, waarop de federale regering haar begrotingscontrole zal baseren, snel op tafel zal liggen. Zo werd vernomen dat het rapport pas ten vroegste donderdagavond wordt verwacht.

Belga Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio