ACW-topman: "Later zal blijken dat Vanackere niets te verwijten valt"

ACW-topman Patrick Develtere noemt het ontslag van minister van Financiën Steven Vanackere "bijzonder jammer". Volgens Develtere is het ontslag van Vanackere het gevolg van "een overdosis aanvallen, insituaties en verdachtmakingen". Hij is er ook van overtuigd dat uiteindelijk zal blijken dat Vanackere niets te verwijten valt. "Het stemt tot nadenken over hoe het er in de politiek en sommige media aan toegaat", aldus Develtere.

ikerremans

Develtere betreurt het vertrek van Vanackere. "Dit is bijzonder jammer, zowel voor hemzelf als voor de politiek in zijn geheel. Vanackere was een heel sterk politicus met veel gaven, een briljant man met scherpe inzichten. Hij deed niet op een agressieve manier aan politiek en werd gerespecteerd en geapprecieerd voor de manier waarop hij contact hield met gewone mensen."

Op de vraag of Develtere zichzelf en zijn organisatie mee verantwoordelijk acht voor het ontslag van Vanackere, zegt hij: "Ik ben niet verantwoordelijk voor al die aanvallen en verdachtmakingen in de media." Volgens Develtere toont het ontslag aan dat er moet nagedacht worden over de manier waarop politiek en de media met mensen omspringen.

Vanackere bleef dinsdag zelf hameren op zijn eigen onschuld. "Als het stof zal zijn gaan liggen, zal ook blijken dat mij niets kan verweten worden", zo zei hij bij de aankondiging van zijn ontslag. Develtere treedt Vanackere bij: "Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk zal blijken dat Vanackere niks kan verweten worden."

Lees hier: Steven Vanackere neemt ontslag als minister van Financiën

Foto Isopix

Vastgoed

Jobs in de regio