Stadsspel leert jeugd omgaan met geld

Stadsspel leert jeugd omgaan met geld

Stadsspel leert jeugd omgaan met geld

Print
Mechelen - Zo'n tweehonderd leerlingen uit Mechelse scholen leren de komende dagen tijdens een stadsspel met geld omgaan. Ze krijgen tips om schulden te vermijden.
'No Credit, Galme Over' is een stadsspel dat werd ontwikkeld door de EW32, een jonge vzw waar 'jongeren en educatie door digitale media' centraal staat. Tijdens het stadsspel krijgen leerlingen concrete tips om schulden te vermijden.

Coördinator Dries Van Itterbeeck: "Daarvoor kruipen ze in een fictief persoon die schulden heeft. Voortdurend worden ze in andere situaties gebracht die te maken hebben met het verwerven van een inkomen, maar vooral het wegwerken van de schulden die ze hebben gemaakt." Tijdens hun tocht door Mechelen moeten de jongeren zelf beslissingen nemen. De stad is hun spelbord ,waar ze bij diensten kunnen aankloppen die ze niet zo goed kennen, maar die hen wel kunnen helpen om uit de financiële problemen te geraken.

"Deze aanpak heeft als bedoeling dat de jongeren door deze levensechte situaties sneller gewapend geraken tegen de valkuilen van onze consumptiemaatschappij, waar jongeren sneller op krediet kopen", legt coördinator Van Itterbeeck uit.

LDN

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio