Spielberg maakt miniserie van Kubricks Napoleon

Spielberg maakt miniserie van Kubricks Napoleon

Spielberg maakt miniserie van Kubricks Napoleon

Print
Steven Spielberg heeft besloten een scenario van wijlen Stanley Kubrick over Napoleon te verfilmen. Dit zei hij tijdens een interview met de Franse zender Canal+.

Het scenario zal waarschijnlijk uitgebracht worden in de vorm van een miniserie. Kubrick, die in 1999 het leven liet, deed enorm veel onderzoek naar de eerste Franse keizer. Hij verzamelde alle foto's, locaties en andere informatie noodzakelijk voor de film. Toen werd Jack Nicholson getipt om Napoleon Bonaparte te vertolken.

MGM en United Artists besloten uiteindelijk het project niet te laten doorgaan uit schrik voor het hoge kostenplaatje en de onzekere inkomsten.

Spielberg (foto) heeft, met de science-fictionprent 'A.I.: Artificial Intelligence' (2001), al eens een Kubrick-project verfilmd, al was niet iedereen opgetogen over het resultaat. De meningen hierover waren verdeeld, hoewel de film wel meer dan honderd miljoen euro opbracht.

Kubrick is vooral bekend van films als 'A Clockwork Orange' en '2001. A Space Odyssey. Hij overleed in 1999 in zijn slaap.

Foto AFP

Nu in het nieuws