'Belachelijke' GAS-boetes verdwijnen

'Belachelijke' GAS-boetes verdwijnen

'Belachelijke' GAS-boetes verdwijnen

Print
Lokeren - Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) denkt er aan om het politiereglement te laten herschrijven. Aanleiding is een klacht vanuit de jeugdraad, die naar boven kwam tijdens een informele babbel van de jongeren met hun burgervader.

Lokeren haalde de voorbije maanden het nationale nieuws met de GAS-boetes. Iemand doen schrikken kan 250 euro kosten, een ijskegel laten hangen of sneeuwballen gooien idem. Belachelijk, zo vinden onder andere de leerlingen van het Koninklijk Atheneum. Samen met andere jongeren kwamen ze afgelopen weekend samen voor een gesprek met burgemeester Filip Anthuenis. Die kondigde meteen aan dat dit soort punten uit het politiereglement zullen verdwijnen.

Ook andere bezorgdheden kwamen aan bod. Zo toonden de leerlingen uit het basisonderwijs zich bezorgd om het zwerfvuil en stellen zij meer zwerfvuilacties voor. "We doen dat een keer per jaar als signaal naar degenen die vuilnis storten. We moeten meer sensibiliseren en we zetten de mobiele camera in om de sluikstorters te betrappen", antwoordde Filip Anthuenis.

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Waas & Dender

DIRK VAN REUSEL

Foto Gert Cools

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio