ET komt dit keer uit Pulle

Een mobiele torenkraan van Group Maes uit Pulle heeft in het Oost-Vlaamse Ronse ongewild een ufo-alarm veroorzaakt. Het nationaal meldpunt voor ufo's en de Militaire Dienst voor Vliegbewegingen waren al een onderzoek gestart.

drombouts

Zaakvoerster Greet Maes moet lachen om de verwarring. "Zaterdag las ik bij toeval op een site dat woensdagnacht vijf mysterieuze, heldere lichten gesignaleerd waren in de buurt van het college van Ronse. Rond 1u 's morgens merkte een man die ging plassen dat zijn woonkamer fel verlicht was. Hij dacht eerst aan werkzaamheden aan de Belgacom-mast, maar achtte dat onmogelijk, omdat er tussen de lichten geen structuur was en er 's morgens geen torenkraan meer te zien was. 'Anders had de kraan er zeker nog moeten staan', merkte de verontruste man op een nieuwssite op."

Ook een tweede getuige maakte melding van het Star Wars-fenomeen bij de politie van Ronse. Hij getuigde eveneens dat zijn woonkamer 's nachts door een onverklaarbaar schijnsel afkomstig van vijf lichtbundels helemaal oplichtte.

Frederick Delaere van het meldpunt voor ufo's kon zaterdag op basis van de foto's nog geen uitsluitsel geven of het om een vliegende schotel zou kunnen gaan. Volgens de Militaire dienst voor Vliegbewegingen waren er in de nacht van woensdag op donderdag geen vluchten boven Ronse.

Kristin MatthyssenMEER OVER Ronse

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio