Benefiet plooit zich dubbel voor getroffen gezin

Benefiet plooit zich dubbel voor getroffen gezin

Benefiet plooit zich dubbel voor getroffen gezin

Print
Rumst - De benefietactie van het Mechelse Fratelli Skeelerteam in samenwerking met de gemeente Rumst werd zaterdag een groot succes.
"Een dag nadat een brand het keukenbedrijf Selderslaghs aan de Lage Vosbergstraat tot een ruïne omschiep, hadden we een vergadering met ons bestuur" zegt woordvoerder van Fratelli, Fik Van der krieken. "Iemand wist dat Silke, een van onze jongere leden, lid was van het gezin. Meteen hebben we plannen gesmeed om een steunactie op poten te zetten."

Op zaterdag 2 maart was het zo ver. Tussen 10 en 16 uur vonden onder meer een fotozoektocht, volksspelen en een inline hockeytoernooi plaats. Ook een ?DJ on demand' en grimeurs waren aanwezig. Leden van de vereniging lieten skeelerrondjes sponsoren. Toch werd vooral de carwash een succes. Patrick Selderslags, papa van het getroffen gezin, liep de ganse dag me rond met de waterslang en de spons om de toevloed van wagens op tijd afgewerkt te krijgen.

Na de actie werd eerst alle materiaal netjes opgeborgen terwijl anderen de binnengebrachte centjes telden. Een uur nadien werd meteen een chequeoverhandiging georganiseerd. Eerst kreeg Senne (7) een door de spelers van KV Mechelen gesigneerde voetbaltrui. Silke (10) ontving een nieuw huis in snoep met daaraan een cheque van haar club om nieuwe skeelerrolschaatsen aan te kopen want ook die bleven in de brand op 11 december van vorig jaar.

Tenslotte mocht Els Houdenaert, drijvende kracht achter deze benefiet, het totaal vergaarde bedrag bekend maken. "We zijn best fier dat we jullie met 4.781 euro een extra steuntje in de rug kunnen geven. Waarschijnlijk komen daar later nog stortingen van mensen met een goed hart bij" zei ze kort maar krachtig.

Anja Selderslaghs, de mama van het getroffen gezin was zichtbaar ontroerd en kon geen woorden meer uitbrengen. Vooraf had ze wel een dankwoordje geuit.
"Mijn ouders wonen in Vilvoorde en voor zover ik kan inschatten, is een dergelijke warme actie in die stad ondenkbaar. Rumst is een warme gemeente, zoveel is duidelijk." Jef Wijckmans
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio