Wandelweg naar BKO mag amper gebruikt worden

Print
Lier - De wandelweg tussen de openbare parking Wallenhof en de buitenschoolse kinderopvang op de KTA-site mag maar twee keer per schooldag en enkel door BKO-begeleiders met kinderen gebruikt worden.
Het vorige stadsbestuur wilde het pad permanent openstellen, zodat het door iedereen gebruikt kon worden, dus ook voor de leden van de tennisclubs en de gebruikers van de sporthal op de KTA-site. De stad zou het pad tot drie meter verbreden en daarvoor waren onteigeningen nodig. De bewoners van de residentie Wallenhof verzetten zich tegen de plannen en trokken naar de Raad van State.

Het nieuwe schepencollege wachtte de uitspraak van de Raad van State niet af en bereikte een minnelijke schikking. Het pas zal nu slechts tweemaal per schooldag en uitsluitend door BKO-begeleiders met kinderen gebruikt mogen worden. "Je moet dit ook als een besparingsmaatregel zien", geeft schepen van Jeugd Rik Verwaest (N-VA) toe. "De aanleg van het smallere pad en de beperktere onteigening kost ons nu 46.000 in plaats van 120.000 euro."

De oorspronkelijke bedoeling van het pad valt hiermee wel grotendeels weg.
Ouders zouden op de parking Wallenhof parkeren en vandaar hun kinderen te voet naar de BKO brengen. Ze zullen nu moeten omrijden tot in de Predikherenlaan. "Dat klopt, maar ze kunnen hun kinderen dan wel vlak voor de deur afzetten", argumenteert Verwaest.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio