Negentig jaar en springlevend

Print
Dessel - Toen enkele vrouwen op 22 februari 1923 een KVLVafdeling in Dessel startten, zullen zij niet gedacht hebben dat deze hen zou overleven. Na 90 jaar toont de vereniging zich nog springlevend en organiseert ze activiteiten aan de lopende band.
Beth Blockx zaliger richtte destijds de Boerinnenbond op om met landbouwersvrouwen gezellige samenkomsten te organiseren. Na tien jaar waren er al 140 leden. Nu zijn dat er 160. Rosa Ooms is 1,5 jaar voorzitster en zegt dat er nog een behoorlijk deel landbouwersvrouwen lid is, maar dat er ook een groot aantal gewone leden is.
Dat de vereniging overwegend uit oudere vrouwen bestaat, is een mythe volgens Christiane Pirotte. Zij probeert als jongere secretarisom nieuwe leden te werven. "We proberen via allerhande activiteiten zoals naai- en kooklessen ook de jongeren aan te spreken. Er is ook een facebookpagina ontwikkeld door de hoofdzetel in Leuven." Met een gemiddelde van acht activiteiten per maand is de vereniging effectief een bezige bij. De theekransjes zijn al lang vervlogen tijd en ondertussen vervangen door de meest uiteenlopende bezigheden zoals wandelingen, fietsnamiddagen, bloemschikken tot zelfs lezingen over diverse thema's, gevolgd door debatten. En de kooklessen, die zijn intussen ook toegankelijk voor mannen.
Vervelen is er dus zeker niet bij voor de Desselse vrouwen.

MODB

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio