Michael Jackson verrijst in Sportpaleis

Michael Jackson verrijst in Sportpaleis

Michael Jackson verrijst in Sportpaleis

Print
Michael Jackson zalig verklaren. 'The Immortal World' van Cirque du Soleil doet het met 35 hits en reusachtige projecties van het overleden popicoon.

De nieuwe voorstelling van Cirque du Soleil houdt het midden tussen een concert en een visuele hommage, waarbij herwerkte hits (van Blame it on the boogie tot Thriller) in marathonstijl worden afgelost door fragmenten uit het immense beeldarchief van de in 2009 overleden wereldster.

Jamie King toont vooral de vrolijke kant van Jackson. De regisseur portretteert hem als een geëngageerd artiest met een maniakale passie voor muziek en drama, terwijl zijn talloze verslavingen en gecontesteerde vriendschap voor kinderen buiten beeld blijven.

Neverland

Voor het publiek is het wennen: een uitgebreid saluut zonder de hoofdrolspeler zelf. Hoewel. Door tientallen projecties, meer dan dertig nummers en een primeur - Michael's hoge stem in een nooit eerder uitgebrachte versie van They don't care about us - lijkt het alsof zijn geest door de arena dwaalt.

Cirque du Soleil doet wat de op 50-jarige leeftijd gestorven superster vlak voor zijn dood zelf nog ambieerde: een laatste keer grote sier maken, met een spektakel dat oog heeft voor zijn ware missie: aandacht voor de helende kracht van zijn oeuvre. Dat 'The Immortal World' er bovenop in slaagt de toeschouwer het gevoel te geven dat de King of Pop alsnog uit de coulissen tevoorschijn zal komen, maakt de hommage tot een meesterwerk.

Ook vandaag, zaterdag, te zien in het Sportpaleis, om 16 en 20u. Info: www.teleticketservice.com

Peter Briers
Archieffoto

Nu in het nieuws