StuBru-nieuwslezer Vincent Byloo in een deuk

StuBru-nieuwslezer Vincent Byloo in een deuk

StuBru-nieuwslezer Vincent Byloo in een deuk

Print
Een bericht over het afscheid van paus Benedictus XVI bezorgde StuBru-nieuwslezer Vincent Byloo vrijdagochtend minutenlang de slappe lach.

Het commentaar van Vaticaankenner Tom Zwaenepoel bij de laatste helikoptervlucht van de kerkvorst was er voor Byloo teveel aan. "Zwaenepoel meldde dat de sfeer anders was dan bij het afscheid van de vorige paus, vijf jaar geleden, maar die ging dan ook dood", legt Byloo uit. "Die ongelukkige vergelijking werkte helaas op mijn lachspieren. De hilariteit was al snel compleet. Iedereen in de studio, Siska Schoeters incluis, lag in een deuk."

In een poging een brug te slaan naar een extra reactie van André Vermeulen, die tot vrijdag in Italië verbleef, merkte Byloo op dat die laatste als VRT-journalist een benijdenswaardige combinatie maakt: het Eurosongfestival en het Vaticaan. "Dat was niet kwetsend bedoeld en allicht vat André het ook niet zo op", sust Vincent. "Het contrast tussen beide specialiteiten is gewoon erg groot. De aanleiding tot de lapsus waren de woorden van Zwaenepoel, niet wat André als journalist doet."

Er hangt Byloo voorlopig geen tuchtprocedure boven het hoofd, stelt hij zichzelf gerust. "Het blijft de nachtmerrie van elke nieuwslezer, akkoord, maar je doet het niet opzettelijk. Tot dusver bleef het ook binnen de perken. Al ben ik wel geschrokken van de vele reacties die na het nieuws binnenliepen. Gelukkig klonken die unaniem positief."

Beluister het fragment via de website van Studio Brussel:

Peter Briers
Archieffoto

Nu in het nieuws