Chiro krijgt oplossing voor waterprobleem

Chiro krijgt oplossing voor waterprobleem

Chiro krijgt oplossing voor waterprobleem

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente zorgt voor een oplossing voor de Chiro van Zonderschot. De vereniging heeft last van wateroverlast nadat de gemeente een pleintje aanlegde.
Chiro Zonderschot heeft momenteel te kampen met wateroverlast achter het lokaal in de Withofstraat. "Een jaar geleden heeft de gemeente een nieuw sportterrein tussen de school en ons lokaal aangelegd met een verharde ondergrond. Dat terrein ligt hoger dan de grond rond de Chirolokalen en telkens als het hard regende, stond alles blank. Vooral de fietsenstalling aan het lokaal had er veel last van. Als je dan je fiets moest wegzetten, had je gegarandeerd natte voeten, want het water kwam soms tien centimeter hoog te staan. Binnen in ons lokaal hebben we wel nooit water gehad", legt hoofdleider Rikke Heremans uit.

Om dit euvel op te lossen zal er een waterafvoer aangelegd worden en zal de parking achter het lokaal verhard worden. De kosten van de werkzaamheden worden geraamd op 3.130 euro. Het schepencollege keurde de maatregel eerder deze week definitief goed en de gemeente zal opdraaien voor de kosten.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio