Nog twee rechtszaken tegen Lance Armstrong

Nog twee rechtszaken tegen Lance Armstrong

Nog twee rechtszaken tegen Lance Armstrong

Print
Er hangen Lance Armstrong door zijn dopingbekentenis nog eens twee rechtszaken boven het hoofd. Dat maakten Amerikaanse media vrijdag bekend.

Acceptance Insurance, het bedrijf dat voor de bonussen zorgde tijdens de eerste drie touroverwinningen van de Amerikaan, eist van Armstrong drie miljoen dollar terug, plus een extra schadevergoeding. De verzekeraar volgt daarmee een gelijkaardige procedure als concurrent SCA Promotions, dat 12 miljoen dollar aan onterechte bonussen wil recupereren.

Tailwind Sports, de beheersmaatschappij achter het US Postal-team, haalde de winstpremies van Armstrong bij verzekeringsmaatschappijen. Dan is er ook nog een klacht tegen Armstrong en FRS, een bedrijf gespecialiseerd in voedingsproducten, voor misleidende reclame. Het gaat over een televisiereclame waarin energiesupplementen van FRS worden beschreven als het geheime wapen van Armstrong. Volgens de klacht zouden de consumenten de producten niet of minder betaald hebben, indien de reclame niet zo misleidend was geweest.

BELGA
PHOTO REUTERS
MEEST RECENT