Opschorting in plaats van celstraffen voor bierfraude

Opschorting in plaats van celstraffen voor bierfraude

Opschorting in plaats van celstraffen voor bierfraude

Print
Mechelen - De verantwoordelijken achter een bierfraude in het Mechelse zijn in beroep minder zwaar bestraft. De drie kregen van het hof nu een opschorting, terwijl ze van de rechter in eerste aanleg nog celstraffen tot zes maanden met uitstel kregen.

Bedrijfsrevisoren Ernst & Young en topman Marc G. werden net zoals in eerste aanleg vrijgesproken. Bij twee grote drankencentrales, die in Horeca Services Mechelen waren ondergebracht, werd eind 2002 een fiscale fraude bloot gelegd. Bierbrouwer Alken-Maes had het systeem geërfd bij de overname op 9 april 2001 en in stand gehouden uit financiële overwegingen.

In het zwart

De fraude bestond uit een grootschalige verkoop van bier in het zwart aan zowat 300 horeca-uitbaters in het Mechelse. Soms werd tot 50 procent of meer van het totaalbedrag aan bestelde bieren niet gefactureerd.

Rudy D.H., de voormalige topman van bierbrouwer Alken-Maes, zijn medewerker Jan W. en Didier V., zaakvoerder van Horeca Services Mechelen, kregen een opschorting, omdat het hof meende dat de redelijke termijn in deze zaak overschreden werd.

Vrijspraak

Ernst & Young Bedrijfsrevisoren reageren tevreden op de bevestiging van hun vrijspraak en die van Marc G. "Wij zien hierin de bevestiging van wat wij altijd hebben gesteld: hij heeft zijn opdracht als commissaris bij een aantal vennootschappen van de groep Alken-Maes correct vervuld en zijn en onze integriteit worden hiermee volledig in ere hersteld."

Belga
Archieffoto

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio