Doodrijder roept autisme in als excuus

Doodrijder roept autisme in als excuus

Doodrijder roept autisme in als excuus

Print
Stabroek - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich vrijdag in beroep gebogen over het ongeval dat aan Sophie Van de Heijning (16) het leven kostte.
Ze werd twee jaar geleden aangereden door Leo D. (54) uit Kapellen, waarna hij vluchtmisdrijf pleegde. Het openbaar ministerie vorderde de bevestiging van de straf die de politierechter hem vorig jaar gaf: twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, 11.000 euro boete deels met uitstel en vijf jaar rijverbod.

De verdediging van de beklaagde pleitte voor een mildere straf. Sophie werd op 11 februari 2011 aangereden toen ze het zebrapad overstak op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Plasstraat in Hoevenen. Leo D. zette zijn weg gewoon voort en ging een pittaschotel halen. Het meisje bezweek vier dagen later.

Smoesje

De beklaagde had zijn vrouw verteld dat de schade aan zijn wagen veroorzaakt werd door een verkeersdrempel. Hij wilde zijn auto snel laten herstellen bij een garage in Kalmthout, maar een alerte medewerker verwittigde de politie.

Hij ontkende eerst, maar ging later toch door de knieën. Hij dacht aanvankelijk dat hij tegen een verkeerszuiltje was gereden. Toen hij later over het dodelijke ongeval hoorde en besefte dat hij een meisje had aangereden, durfde hij niet meer naar de politie te gaan.

Zijn advocate vroeg de rechtbank om rekening te houden met het feit dat hij aan een autismespectrumstoornis lijdt en pleitte voor een mildere straf. Het vonnis komt er op 29 maart.

Belga
Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio