Foto koninklijk paar in Berchems districtshuis verhuist van plek

Foto koninklijk paar in Berchems districtshuis verhuist van plek

Foto koninklijk paar in Berchems districtshuis verhuist van plek

Print
Berchem - De foto's van het koninklijk paar in het Berchemse districtshuis zullen, ondanks verschillende aanvragen van het Vlaams Belang, niet verdwijnen. Dat werd beslist op de districtsraad. Wel krijgen de foto's een andere plaats in het gebouw. De trouwzaal zal immers onderworpen worden aan een grondige opknapbeurt waarbij voortaan alle schilderen en foto's zullen verwijzen naar Berchem zelf.

Daarnaast maakte de districtsraad bekend dat er op de Fruithoflaan op zaterdag 23 maart de eerste 'Grote Paasworp' georganiseerd zal worden. Voor 'Berchem bruist' zal er dan weer worden teruggegrepen naar het braderij concept. De 16de editie gaat door op 14 september en wordt ingekort van een weekend tot één dag.

Straatwerken

De fiets- en voetgangersbrug in Berchem is in slechte staat en eigenlijk weinig bekend. De herstelling van de brug is in handen van het departement van minister Hilde Crevits (CD&V) en zou in 2013 afgewerkt worden. De brug zal komende zomer meer bekendheid krijgen tijdens de activiteiten rond 'Zomer van Berchem'.

Het district gaat proberen om de doorstroming op de Singel ter hoogte van de Sint Willebrordus kerk te verbeteren. Indien dat lukt, kunnen de vernauwingen die in de Vredestraat werden aangebracht om het sluipverkeer tegen te gaan, misschien verdwijnen.

Om de verspreiding van de foute informatie over de werken aan de Gitschotellei tegen te gaan, zal er aan de bewoners van de Groenenhoek een schrijven worden bezorgd met alle juiste gegevens. De werken aan de Karel de Preterlei zullen bovendien tijdig rond geraken zodat de werkketen daar kunnen geplaatst worden.

Tot slot zal er tijdens de werken op de Roderveldlaan een tijdelijke omleiding voorzien worden. De Lijn heeft evenwel nog niet gecommuniceerd hoe de bussen dan zullen rijden.

Archieffoto: In het gemeentehuis van Mortsel verdwijnen de portretten van Albert II en Paola van de muur.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio