Man verdwijnt in krater onder slaapkamer bij grondverzakking (video)

Print
Een 36-jarige man is donderdagnacht in het Amerikaanse Florida levend begraven als gevolg van een grondverzakking onder zijn slaapkamer. Het drama in Tampa voltrok zich toen de man lag te slapen. Dat zegt de Tampa Bay Times op zijn website. Reddingswerkers zochten urenlang naar de man, maar vonden geen teken van leven.

Vrijdagmorgen zette de brandweer de zoekactie stop om het gebouw te kunnen stabiliseren. De krater is naar schatting tien meter diep en negen meter breed. Op het ogenblik van de grondverzakking bevonden de familieleden van de man zich in het huis. Zij stonden in shock toe te kijken hoe de hulpdiensten de man probeerden te redden.

"Ik hoorde opeens een luide knal, alsof er een wagen ons huis was binnengereden. Daarna hoorde ik mijn broer schreeuwen", zei Jeremy Bush, de broer van de 36-jarige man.

Jeremy Bush ging daarop naar de kamer van zijn broer "en daar zag ik enkel een enorme krater en een matras", vertelde hij aan de Amerikaanse zender CNN.

Bush probeerde onmiddellijk zijn broer te zoeken, maar dat was onbegonnen werk. "Onze reddingswerkers wisten Jeremy Bush uit de krater te redden toen ze op de plaats van het drama aankwamen", zei Brian Rogers, chef van de lokale brandweer. "Diep vanbinnen weet ik dat hij dood is", zei Jeremy Bush nog aan CNN.

Bekijk de reportage van CNN via YouTube:

Belga

MEEST RECENT