Jongeren leren omgaan met agressie

Print

Jongeren leren omgaan met agressie

Stabroek - Dronkaards, junkies, agressievelingen ... de leerlingen van het PITO leerden hoe om te gaan met agressie op straat. Het initiatief kwam van Magda De Sutter, wiens Jiu-Jitsuschool 35 jaar bestaat.
Al vele jaren geeft Magda De Sutter les in agressiebeheersing en weerbaarheid. Voor het eerst trok ze met haar kennis en ervaring naar een school. Datwerd het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs in Stabroek. Geen toeval, want in de sporthal van de school geeft haar club 's avonds al jarenlang les.

Tuur Errygers (16) volgt les in 5 IW en is opgetogen over het initiatief. "Zelf heb ik nog nooit moeten vechten, maar vanmorgen op de bus moest ik wel reageren op wat geduw. Ik ben het helemaal eens met Magda, dat je best elk gevecht uit de weg gaat als het kan."

Roxanne Lubben (13) : "Die man met zijn kap op, probeerde me mee te sleuren. Gelukkig leerde ik eerst hoe ik me moet loswringen. Vlug weglopen is dan de boodschap. Maar je moet altijd wegrennen in de richting van licht en naar andere mensen", legt Roxanne met overtuiging uit.

Meer informatie vindt u op deze website.

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio