Leerlingen bezoeken werf nieuwe school

Leerlingen bezoeken werf nieuwe school

Leerlingen bezoeken werf nieuwe school

Print
Malle - De lagere schoolkinderen van het Immaculata Instituut in Oostmalle bezochten de werf waar hun nieuwe school in aanbouw is. Ze waren heel enthousiast over dit gigantische project en kijken nu al uit om er hun intrek te nemen.
De nieuwe school wordt opgericht op een groot perceel grond aan de Smekenstraat in Oostmalle-centrum en staat in directe verbinding met de bestaande gebouwen aan de Hoogstraatsebaan 2 en de Blijkerijstraat 1. Een blik op de gigantisch ogende werf leert ons dat er acht lokalen voor de kleuterschool worden gebouwd, plus negentien klassen voor de lagere school. Dat geeft de secundaire afdeling van Immaculata de gelegenheid om achteraf de huidige gebouwen van de lagere school in te palmen, zodat ook deze leerlingen op een comfortabelere manier les kunnen volgen.

De eigenlijke bouwwerkzaamheden startten in januari 2012 en gaan nog bijna anderhalf jaar in beslag nemen. "We hopen in juni 2014 te kunnen verhuizen, zodat we in september van datzelfde jaar met een propere lei kunnen beginnen. We hebben ook nog een wijkschool in de Oude Meirstraat 39. De leerlingen die daar in het eerste en tweede leerjaar zitten verhuizen mee naar de nieuwbouw, maar de drie kleuterklasjes blijven er behouden", deelt directeur Carine Wens van de lagere school mee.

Lees het volledige verslag in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Noord.

JAN VORSSELMANS

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio