"Bike Experience" moedigt Brusselaars aan om auto in te ruilen voor fiets

Bike Experience moedigt Brusselaars aan om auto in te ruilen voor fiets

"Bike Experience" moedigt Brusselaars aan om auto in te ruilen voor fiets

Print
Van 2 tot 17 mei palmt "Bike Experience" voor de vierde keer Brussel in.

Met het initiatief willen de Brusselse fietsverenigingen automobilisten aansporen om over te stappen op de fiets. De hele maand maart kan iedereen zich inschrijven om gratis en onder begeleiding de voordelen te ontdekken van fietsen. Met de slogan "De files kunnen je rug op? Test de fiets!" daagt "Bike Experience" iedereen uit om van 2 tot 17 mei de wagen voor woon-werkverplaatsingen in Brussel in te ruilen voor de fiets.

Elk jaar komen er in de hoofdstad 13 pct fietsers bij. Verschillende Brusselse fietsorganisaties organiseren "Bike Experience" om potentiële fietsers advies te geven om zich in het stadsverkeer te wagen. Het initiatief wordt gesteund door Mobiel Brussel en staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen). Bike Experience werkt volgens een duo-principe waarbij een beginnend fietser of "Biker" de hulp krijgt van een geoefend fietser of "Coach".

Bikers en Coachers kunnen zich apart of samen inschrijven. De Coaches kunnen een Biker uit hun buurt zoeken en omgekeerd. Bikers krijgen eerst een theoretische en praktische cursus "Fietsen in het verkeer". Daarna begeleidt een persoonlijke Coach hen drie dagen lang op het woon-werktraject om de beste routes en tips te tonen.

Wie zelf geen fiets heeft, kan tijdens "Bike Experience" een fiets lenen. Inschrijven kan via "Bike Experience". Zodra er een duo gevormd is worden de Bikers en Coaches verder geïnformeerd.

BELGA
archiefbeeld
MEEST RECENT