Burgemeester en schepenen dragen blauw lintje op internationale 'Dress in blue day'

Print

Burgemeester en schepenen dragen blauw lintje op internationale 'Dress in blue day'

De leden van het Antwerpse schepencollege droegen vandaag, vrijdag 1 maart, een blauw lintje naar aanleiding van de internationale 'Dress in blue day'. Na afloop van het college ondertekenden burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepenen Liesbeth Homans (N-VA) en Philip Heylen (CD&V) bovendien een kunstwerk van Tim Van Steenbergen.

De nieuwe campagne van de vzw Stop Darmkanker tegen de ziekte werd hiermee officieel op gang getrapt. Luc Colemont, maag-en darmspecialist en oprichter van Stop Darmkanker, benadrukte het belang van de campagne en ziet twee grote werkpunten. "Elke dag sterven er in Vlaanderen vijf mensen aan darmkanker. Dat zijn er vijf te veel. Bovendien ontbreekt het aan voldoende informatie bij de mensen en hebben we nood aan meer screenings."

Antwerps burgemeester Bart De Wever noemde het een "fantastisch initiatief" en zei met een kwinkslag dat hij "overweegt om zich heel de maand in het blauw te kleden".

Ook Di Rupo doet mee

Colemont maakte in het Antwerpse stadhuis ook bekend dat premier Elio Di Rupo (PS) de campagne steunt. De eerste minister droeg vandaag een blauw lintje en de badge van Stop Darmkanker.

Foto: stad Antwerpen
Foto Di Rupo: © kabinet eerste minister/b. mergaerts
MEEST RECENT