Oudste Scouts van Vlaanderen vieren honderdjarig bestaan

Print

Oudste Scouts van Vlaanderen vieren honderdjarig bestaan

Antwerpen - De Antwerpse Scouts 1-25 Sint-Jacob mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. De scoutsgroep werd in 1913 opgericht en is zo de oudste Scouts van Vlaanderen. Dit jubileum wordt gevierd met allerlei activiteiten, verspreid over het hele jaar.

Op zondag 3 maart wordt de groep in de bloemetjes gezet met een interactieve tentoonstelling. De expo is gratis te bezoeken in de school 'De Dames' aan de Lange Nieuwstraat. Bij de opening zullen ook schepen Marc Van Peel, zelf oud-scoutslid, en schepen van Jeugd Nabila Ait Daoud aanwezig zijn.

Op vrijdag 12 april kan iedereen met kriebelende dansbenen in feestzaal Zappa terecht. Zowel jong Antwerps DJ-talent als veteranen 'Discobaar A Moeder' tekenen voor een spetterend feestje.

Afsluiten doet de groep met een groot slotmoment voor alle scoutsgroepen van Antwerpen. Een precieze datum is er nog niet maar dit zou ergens in oktober zijn.

Tentoonstelling 'Geschiedenis van den één', Lange Nieuwstraat 94, 10-16 uur, gratis toegang, meer info: www.sint-jacob.be

Foto Robbe Van Lier

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio