Harlem Shake aan boord van vliegtuig onderzocht door experts (video)

Print
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij FAA gaat onderzoeken of de 'Harlem Shake' van een aantal Amerikaanse studenten uit Colorado de veiligheid van het toestel in gevaar heeft gebracht. Op YouTube verscheen onlangs een filmpje van een Harlem Shake in een vliegtuig.

De Harlem Shake gebeurde op enkele kilometers hoogte, boven de Grand Canyon. Studenten uit Colorado overtuigden de rest van het vliegtuig om mee te doen. En dat leverde leuke beelden op. Het filmpje werd ondertussen al bijna 700.000 keer bekeken.

Onderzoek

De FFA kon er evenwel niet om lachen en heeft een officieel onderzoek geopend. Volgens de luchtvaartwaakhond kunnen de bewegingen in sommige fases van een vlucht voor problemen zorgen. De kans zou volgens de onderzoekers bestaan dat het vliegtuig door plotse gewichtsverschuivingen kan gaan kantelen.

"We vragen gewoon meer informatie", zegt een woordvoerder van de FAA op de website van The Catalyst. "Mogelijk kan er turbulentie door ontstaan. De veiligheid van de reizigers primeert nu eenmaal".

Gordellampje

Volgens de studenten brandde het lampje van de gordel niet. In dat geval is er volgens de experts geen gevaar. "We hebben vooraf toestemming gevraagd aan het cabinepersoneel", zegt een student. "Zij hadden geen enkel bezwaar, want op het moment van de opnames moesten we niet op onze plek blijven zitten".

Bekijk de Harlem Shake op het vliegtuig via YouTube:

MCe
Beelden: YouTube

MEEST RECENT