De Munt brengt Belgische wereldcreatie "La Dispute" over bedrog tussen man en vrouw

De Munt brengt Belgische wereldcreatie La Dispute over bedrog tussen man en vrouw

De Munt brengt Belgische wereldcreatie "La Dispute" over bedrog tussen man en vrouw

Print
In de Brusselse Muntschouwburg speelt vanaf 5 maart "La Dispute", een wereldcreatie in opdracht van de Munt naar het toneelstuk van de Fransman Marivaux.

Het is de tweede opera van de Belgische en prijswinnende componist Benoît Mernier, met een regie van het Duitse regisseurskoppel Karl-Ernst en Ursel Herrman. "La Dispute" is een meedogenloos experiment over het bedrog tussen man en vrouw. De Franse auteur, toneelschrijver en journalist Pierre Carlet de Marivaux schreef dit stuk in 1744 op het einde van zijn carrière. Het werd destijds slecht ontvangen en raakte daarna in de vergetelheid, tot de legendarische enscenering van Patrick Chéreau in 1973.

De Duitse regisseurs Karl-Ernst en Ursel Herrmann verzorgen de regie, met medewerking van Joël Lauwers. Het echtpaar Herrmann realiseerde vanaf 1982 ensceneringen in de Munt. Zoals altijd staan ze ook bij "La Dispute" in voor decor, kostuums, belichting en regie, maar voor het eerst schrijven ze nu zelf een libretto en regisseren ze een hedendaagse opera. "Hun talent om personages te karakteriseren staat garant voor een fijnzinnige en menselijke benadering van dit toch wel wreed en voyeuristisch verhaal", luidt het bij de Munt.

De bezetting bestaat vooral uit Franse acteurs. De Belgische actrice Katelijne Verbeke neemt de dubbelrol van Cupidon & Mesrou op zich, terwijl haar Franse tegenspeler Dominique Visse Amour & Cerise vertolkt. De voorstellingen lopen in de Brusselse Muntschouwburg van 5 tot 19 maart. Tickets van 12 tot 120 euro, te bestellen via de website demunt.be

Belga

.

Nu in het nieuws