Nederlandse voetbalwereld rouwt om overlijden van 'Mister Vitesse'

Print
De Nederlandse voetbalwereld en in het bijzonder Vitesse Arnhem rouwen om de dood van Theo Bos. De 47-jarige trainer overleed gisteravond op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Het duel tussen Vitesse en FC Utrecht, vanavond in de GelreDome, staat volledig in het teken van het overlijden van Bos.

In het leven van Theo Bos stond één ding centraal: Vitesse Arnhem. Bos groeide op in de schaduw van de GelreDome, speelde zijn volledige loopbaan in dienst van geel-zwart en werd er na zijn carrière jeugdtrainer. Na een afwezigheid van enkele jaren - Bos stond toen aan het hoofd van tweedeklasser FC Den Bosch - werd hij in januari 2009 met veel bombarie aangesteld als hoofdcoach van zijn grote liefde Vitesse. Dat alles leverde hem de bijnaam 'Mister Vitesse' op.

Het hoofdtrainerschap van Bos bij Vitesse is echter geen groot succes. De club eindigt achtereenvolgens tiende en veertiende in de Eredivisie en wordt in augustus 2010 overgenomen door de steenrijke Jordaniër Merab Jordania. Die wil van Vitesse een echte topclub maken en besluit Bos na twee maanden te vervangen door de Spanjaard Albert Ferrer.

Na zijn ontslag bij Vitesse is Bos nog, telkens kort, aan de slag als coach van het Poolse Polonia Warschau en de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht. In de winter van 2011 slaat het noodlot echter toe. Artsen constateren alvleesklierkanker bij Bos, een ziekte die hem nu dus fataal is geworden. Bos laat een vrouw en drie kinderen achter.

Bekijk een emotioneel eerbetoon van Vitesse aan Theo Bos via YouTube:

ToMas

MEER VOETBALNIEUWS