Utopolis niet blij met bioscooptaks

Utopolis niet blij met bioscooptaks

Utopolis niet blij met bioscooptaks

Print
Mechelen - Het management van Utopolis Belgium wil een gesprek met het Mechelse stadsbestuur over de cinemataks die het invoert. Per bioscoopticket wordt een taks van 50 cent geheven.
Bij Utopolis begrijpen ze niet in welke mate de belasting billijk is, omdat de bioscoop niet voor bijzondere overlast zorgt. "En zelfs de beveiligingskosten van zijn vestiging helemaal voor zijn rekening neemt", reageert country manager Stijn Vanspauwen. "Ons gebruik van openbare diensten is niet meer of minder dan dat van anderen bedrijven."

Volgens het management is de taks geen goede zaak voor de lokale economie en het culturele leven. Vanspauwen: "Bioscoopbezoek extra belasten is een maatregel die ons enkel maar verder weg brengt van die doelstellingen. Op korte termijn kan de maatregel misschien een budgettair gat van de stad helpen vullen, maar op langere termijn kan hij een zware hypotheek leven op het uitgaansleven."

Utopolis wijst ook op de werkgelegenheid die ze met haar vestiging in de Dijlestad creëert. "Waarom zouden we dan een belasting moeten betalen die niet aan andere economische actoren wordt opgelegd? Wij hopen een open dialoog aan te gaan met het stadsbestuur."

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio