Rode Kruis wil jeugdig bloed

Rode Kruis wil jeugdig bloed

Rode Kruis wil jeugdig bloed

Print
In Vlaanderen doneert ongeveer 3 procent van de bevolking bloed, terwijl 70 procent ooit bloed nodig heeft. Daarom is de vzw Bloedserieus voortdurend op zoek naar nieuwe donoren.

Bloedserieus mikt in haar voorjaarscampagne op de (studerende) jongeren in de hoop dat zij een levenslange goede gewoonte aannemen.

In de zes Vlaamse studentensteden zal Bloedserieus tot half april een twintigtal activiteiten organiseren om jongeren op te roepen tot bloeddonorschap. Gent en Leuven zijn de twee studentensteden waar Bloedserieus een lange traditie heeft en die het dan ook goed doen. In Antwerpen en Brussel is het potentieel groot. Daar wordt de grootste groei verwacht. Ten slotte worden ook in Diepenbeek en Kortrijk inzamelingen gehouden.

Voor 2012-2013 mikt de organisatie op 16.500 bloedgiften.

Winterweer

Voor Rode Kruis-Vlaanderen is Bloedserieus een van de motoren om nieuwe bloeddonoren aan te trekken.

"Ondanks een sensibiliseringscampagne begin januari, hebben we de afgelopen twee maanden een daling van het aantal bloeddonoren met 3,5 procent vastgesteld tegenover dezelfde periode in 2012", zegt Nele de Vos, verantwoordelijke Donorwerving.

"Die terugval komt onder andere door het zware winterweer, de gewijzigde regeling rond dienstvrijstelling voor ambtenaren en de griepepidemie.

Meer info: www.bloedserieus.be.

Belga
Archieffoto PhotoNews

MEEST RECENT