Student in kritieke toestand geëvacueerd uit Leuvens café

Student in kritieke toestand geëvacueerd uit Leuvens café

Student in kritieke toestand geëvacueerd uit Leuvens café

Print
Een 20-jarige student is in afgelopen nacht in kritieke toestand aangetroffen in een café op de Leuvense Oude Markt. De jongeman moest door de brandweer via de brandladder uit het café geëvacueerd worden en werd vervolgens overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Daar zou het levensgevaar intussen geweken zijn. Wat de oorzaak is van de toestand van de student, is nog niet duidelijk, zo meldt de Leuvense lokale politie.

De twintiger uit Wichelen werd bewusteloos aangetroffen in de toiletten op de eerste verdieping van het café. Hij had gebraakt en was niet meer wakker te krijgen. Ook de verplegers van de opgeroepen ziekenwagen slaagden er niet in het slachtoffer bij te brengen. Daarop werd een MUG-team opgeroepen.

Omdat de student niet via de smalle trap van het café in horizontale houding naar buiten kon gebracht worden, moest de brandweer ter plaatse komen om het slachtoffer via de brandladder te evacueren. De ziekenwagen en het MUG-team brachten de jongeman vervolgens over naar het UZ Gasthuisberg. Daar duurde het enkele uren voor zijn toestand niet meer levensbedreigend was.

Bloedstaal

Het Leuvense parket opende een onderzoek en liet een bloedstaal nemen om uit te maken wat de toestand van de jongeman veroorzaakt had. Volgens zijn vrienden, die door de politie ondervraagd werden, zouden er alvast geen drugs in het spel zijn.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT