"Levensgevaarlijk als dijk breekt"

Levensgevaarlijk als dijk breekt

"Levensgevaarlijk als dijk breekt"

Print
Sint-Katelijne-Waver - De huurwoning van Wim Behets uit Onze-Lieve-Vrouwe-Waver heeft te kampen met wateroverlast.Volgens Behets is de bovengrondse waterput van een nabijgelegen tuinbedrijf de oorzaak van het dreigende probleem.
“De situatie wordt onleefbaar. Het is al de derde keer op korte tijd dat het hier helemaal onder water loopt. De verzekering stuurt ons telkens de laan uit met een kleine vergoeding van een honderdtal euro's. Ondertussen leven we hier wel in enorm ongezonde en gevaarlijke omstandigheden. Onze kinderen en kleinkinderen kunnen we niet meer uitnodigen omwille van onze doorweekte woning”, vertelt de man aangeslagen.

Ondertussen hoopt de bezorgde bewoner vooral dat de dijk van de artificieel aangelegde vijver stand houdt. “Het risico op een breuk is niet gering. In dat geval krijgen wij de volledige inhoud van 30 miljoen liter over ons heen. Als de dijk breekt, staat ook de helft van onze gemeente blank. Ik begrijp trouwens nog altijd niet hoe die ooit aan een vergunning is geraakt”, voegt Behets daar aan toe.

Het tuinbedrijf, dat eigenaar is van de put, stelde nu een firma aan om de zaak te onderzoeken. “Enkele duikers zouden in de vijver afdalen om te gaan kijken waar de lekken zitten. Dat neemt natuurlijk het risico op het breken van de dijk niet weg. Ook de gelden schade is daarmee niet vergoed. De eigenaar van onze huurwoning heeft natuurlijk weet van de situatie. We bekijken samen met hem hoe we de toestand in de toekomst best benaderen", gaat Behets verder.

Omdat hij oprecht bezorgd is, nam de man contact op met de politie. "Zij kwamen ter plaatsen en stelden vast dat de zaak inderdaad ernstig is.
Ondertussen is ook de burgemeester op de hoogte en komt de milieudienst vandaag (donderdag) nog poolshoogte nemen."

Kristof Van Rompaey

Foto DV

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio