"Geen show om de show, wel manipulatief"

Geen show om de show, wel manipulatief

"Geen show om de show, wel manipulatief"

Print
"Ik heb nooit de indruk gehad dat De Gelder show om de show aan het verkopen was, wel dat hij manipulatief is." Dat zei dossierbeheerder Luc Cocquereaux vrijdagvoormiddag voor het assisenhof in Gent. De uitspraak van de speurder kwam voor het incident tussen Kim De Gelder en zijn advocaat.

Advocaat Jef Vermassen vroeg de speurder of het rechtspringen van De Gelder tijdens een verhoor "een showelement" was. "Het is zeer moeilijk zich te verplaatsen in het hoofd van iemand. Ik heb nooit de indruk gehad dat De Gelder show om de show aan het verkopen was, wel dat hij manipulatief is. Hij probeert zaken naar zijn hand te zetten of te sturen, maar show-show is overtrokken", zei Cocquereaux.

'Fanmail'

Volgens de dossierbeheerder kreeg Kim De Gelder in de gevangenis brieven en pakketten. "Tijdens het onderzoek is gebleken dat een aantal mensen, vooral vrouwen, contact zocht met Kim De Gelder. Blijkbaar moet dat zeer attractief zijn voor sommigen", verklaarde Cocquereaux. Alle brieven werden bekeken. Brieven van een Franse vrouw werden gemeld aan Frankrijk "om daar iets aan te doen".

Volgens meester Kris Luyckx wordt in een verslag van een psycholoog het moment beschreven waarop aan De Gelder werd gezegd dat hij post zou krijgen. Hij zou daar blij om geweest zijn. "Eindelijk brieven, eindelijk fans", was zijn reactie volgens Luyckx, die meende te weten dat De Gelder onder meer snoep heeft gekregen.

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, liet de dossierbeheerder daarna bevestigen dat de beschuldigde in zijn tijd in de hoog beveiligde afdeling van de gevangenis van Brugge geen brieven te zien kreeg, behalve die van zijn advocaat. Cocquereaux bevestigde het strikte regime.

Beeld Belga

.

Nu in het nieuws