De Gelder weer in de clinch met advocaat

De Gelder weer in de clinch met advocaat

De Gelder weer in de clinch met advocaat

Print
Kim De Gelder is vrijdag voor het Gentse hof van assisen weer in de clinch gegaan met zijn advocaat Jaak Haentjens. "Ge moet nu geen show opvoeren", beet De Gelder zijn advocaat toe.

Toen meester Haentjens een vraag wilde stellen aan dossierbeheerder Luc Cocquereaux, onderbrak zijn cliënt hem: "Ik wil u niet voor zijn ofzo, maar ik wil, ... ik zou graag mijn drijfveren willen aflezen. Ik heb ze wel opgeschreven", aldus De Gelder.

"Zeg uw drijfveren", repliceerde Haentjens. Waarop De Gelder opnieuw begon te stamelen: "U weet maar al te goed dat mijn drijfveren iets te maken hebben met... het moment waarop ik dacht... Ik wil dat gerust uitleggen aan die mensen."

Haentjens raakte zichtbaar geïrriteerd. "Kim, ik houd u toch niet tegen, leg het gewoon uit aan die mensen. Zeg gewoon aan die mensen waarom je het gedaan hebt. Zij verdienen dat... Ik zit er ook al vier jaar mee, zeg het gewoon."

Waarop De Gelder naar zijn advocaat snauwde: "Ge moet nu geen show opvoeren."

Hiaat

Meester Haentjens beëindigde de discussie daarop. De beschuldigde zette zich vervolgens neer en zei geen woord meer.

Het onderzoeksteam en dossierbeheerder Luc Cocquereaux van de federale gerechtelijke politie van Dendermonde kwamen vrijdag getuigen. Haentjens vroeg zich onder andere af waarom er niet meer onderzoek is gebeurd naar de periode tussen 22 december 2008 en 5 januari 2009. Volgens Haentjens zat De Gelder in die periode compleet geïsoleerd op zijn appartement. De advocaat sprak van "een groot hiaat in het onderzoek".

Foto Belga

MEEST RECENT