106-jarige krijgt alsnog middelbaar diploma

106-jarige krijgt alsnog middelbaar diploma

106-jarige krijgt alsnog middelbaar diploma

Print
Reba Williams, een 106-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio krijgt na 88 jaar alsnog haar middelbaar diploma. De vrouw verliet in 1925 of 1926 Mount Vernon High School zonder diploma omdat ze een boekbespreking weigerde te maken.

Williams zat de volledige twaalf jaar op school maar kreeg nooit het diploma om dat te bewijzen. Ze moest in de jaren '20 een boek herlezen en bespreken. De 78-jarige dochter van Reba, Lavata Williams verklaart dat haar moeder het boek "maar niets vond en weigerde het opnieuw te lezen."

Rita Dailey, een oud-lerares van de Mount Vernon High School las vorig jaar een artikel over de kranige oma. Daarop diende ze een motie in bij de raad van bestuur van de school om toch het diploma uit te reiken. De raad besliste op 18 februari om in te gaan op de uitzonderlijke wens.

De 106-jarige Williams werd geboren op 23 januari 1907 in Pennsylvania. Na haar middelbare school ging Williams in Ohio aan de slag. Ze werkte tientallen jaren als kok in het enige officiële park van de staat, het Malabar Farm State Park.

Foto Randy DePuy

MEEST RECENT