Club bouwt zelf klimzaal

Print

Club bouwt zelf klimzaal

Herselt - In De Mixx in Asbroek kan voortaan weer naar hartenlust geklommen worden. Klimvereniging De Bergstijgers, afdeling Kempen, voltooide de laatste fase van haar werken aan de klimzaal.

De vereniging bestaat intussen meer dan dertig jaar. "We begonnen destijds in Herentals", zegt voorzitter Peter Croonenborghs. "Na een tijdje kregen we de kans om in Herselt een eigen klimzaal in te richten, maar dit lokaal werd al snel te klein."

In 2011 vroeg de gemeente aan de club om mee in het project van het vrijetijdscentrum de Mixx te stappen. Zo kregen ze de kans om te bouwen aan een klimzaal, aangepast aan de noden van hun sport.

In mei 2011 werd de eerste fase al afgerond. "Tijdens de verbouwingen kregen we van het Autonoom Gemeente Bedrijf (AGB), de logistieke ruimte ter beschikking om onze platen te bewerken. Hiervoor zijn we de gemeente dankbaar."

Nu wordt de laatste fase van de bouw afgewerkt. "We hebben alles zelf gedaan", zegt Croonenborghs. "Van de eerste tot de laatste houten plaat hebben we alles zelf op maat gezaagd, geboord en voorzien van een epoxy coating."

De leden van de club, tussen 6 en 75 jaar oud, hebben allen hun steentje bijgedragen aan het project. “Tijdens de weekends en de schoolvakanties kregen we de hulp van onze jongeren, op weekdagen zat het bestuur hier bijna elke dag. Het heeft veel moeite gekost, maar het resultaat mag er zijn”, zegt een glunderende voorzitter.

Meer informatie vindt u op www.bergstijgerskempen.be

Kris Verellen

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio