Verkeersborden maken parkeren onmogelijk

Verkeersborden maken parkeren onmogelijk

Verkeersborden maken parkeren onmogelijk

Print
Mechelen - Een bepaald type verkeersborden maakt het sommige Mechelaars wettelijk onmogelijk om hun voertuig 'lichte vracht' te parkeren in hun eigen buurt. Als de stad daar niets aan doet, wil Anne Wuyts de zaak voor de rechter brengen.
"De boete van 50 euro die ik heb gekregen, ga ik in elk geval niet betalen", stelt Wuyts. Het verkeersbord dat voor problemen zorgt, is dat van het zogenaamde type E9b. Dat verbiedt voertuigen die werden ingeschreven als lichte vracht om te parkeren in de blauwe zone. "En zo zijn er een twaalftal Mechelaars waaronder ik. Nochtans beschik ik wel over een bewonerskaart. Dit is een absurde situatie", geeft Anne Wuyts aan.

Tot voor kort leverde dat haar nog nooit problemen op in de Monseigneur Scheppersstraat, waar ze ondertussen al negen jaar woont. "Maar na klachten van burgers over geparkeerde bestelwagens en lichte vrachtwagens voor hun deur is de politie inderdaad strenger beginnen controleren", weet schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen). Zij zit verveeld met de zaak, en had woensdag toevallig een overleg over de problematiek. "Wij werken aan een oplossing, maar die zal nog niet voor morgen zijn. Als wij deze situatie snel willen oplossen, moeten wij honderden verkeersborden vervangen, en dat is een dure onderneming", legt De Bie uit.

Mevrouw Wuyts maakt zich ondertussen behoorlijk boos. "Navraag leerde mij dat er zich geen probleem zou stellen als mijn voertuig niet als lichte vracht was ingeschreven", zegt ze. "Klopt", reageert commissaris Jean Schoubben van de lokale politie. "In de blauwe zone mogen alleen personenwagens, motorfietsen en minibussen parkeren."

SVH

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio