Verbouwing De Maan gestart

Print

Verbouwing De Maan gestart

Mechelen - Aan de Minderbroedersgang in Mechelen is vandaag gestart met de verbouwing van figurentheater De Maan. De stad investeert 3,2 miljoen euro in het project.

De eerste twee maanden zullen veel transport op- en afrijden voor afbraakwerken. "De werfinrichting bevindt zich voor het grootste deel op het Beeldenplein, waardoor de hinder op het openbaar domein beperkt zal blijven", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). Het gebouw van De Maan is verouderd, en de veiligheids- en technische installaties beantwoorden niet meer aan de hedendaagse normen.

Daarom heeft de stad beslist om een grootschalig vernieuwingsproject uit te werken. Na restauratie kan de stad de Heilige Geestkapel, een van de oudste gebouwen in Mechelen, en het Heilige Geesthuis opnieuw gebruiken. Alle activiteiten van het figurentheater worden ondergebracht in een nieuwbouw. Zo komt er op de plek van de huidige directeurswoning een cultuurcafé met daarboven een kleine theaterzaal voor ongeveer 75 mensen.

De hoofdingang van De Maan komt tussen het monumentale gedeelte en de nieuwbouw. De grote theaterzaal voor zo'n 200 toeschouwers wordt opgetrokken op de gebouwen van De Garage. In het koor van de Minderbroederskerk van het Cultuurcentrum Mechelen heeft De Maan ondertussen al enige tijd een tijdelijk podium gekregen.

SVH
Beelden: Stad Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio