Zes wijken mogen buurtbank ontwerpen

Zes wijken mogen buurtbank ontwerpen

Zes wijken mogen buurtbank ontwerpen

Print
Kalmthout - De dorpsraad van Achterbroek startte dit jaar met het buurtBurtbankenproject waarbij alle wijken van het dorp uitgedaagd worden om zelf een zitbank te ontwerpen. Zes buurten werden inmiddels geselecteerd en mogen hun ontwerp uitwerken.
De dorpsraad ontving vorige week maar liefst 26 ontwerpen van verschillende wijken uit Achterbroek. Daaruit werden zes voorstellen gekozen die nu ook effectief uitgewerkt mogen worden. De inwoners van de winnende straten de Achterstraat, de Kalmthoutsesteenweg, de Achterbroeksesteenweg, de Bloemstraat, de Zandstraat en de Molenbuurt, moeten de komende maanden dus de handen ineen slaan en samen de zitbanken maken met behulp van mozaïek.
Daarvoor krijgen ze eerst een workshop mozaïeken.

Eind juni moeten de banken helemaal klaar zijn. De officiële onthulling van de zes nieuwe banken volgt op maandag 8 juli met een buurtBURTbankenwandeling. Met het project wil de dorpsraad de mensen uit Achterbroek op een informele manier samen brengen. Het bankenproject kadert in het subsidiedossier dat de Dorpsraad van Achterbroek indiende bij Cera en bij Leader MarkAante Kempen.

GRWO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio