Voorzitter wijst ouders De Gelder terecht

Voorzitter wijst ouders De Gelder terecht

Voorzitter wijst ouders De Gelder terecht

Print
De voorzitter van het Gentse assisenhof, Koen Defoort, is de zitting van vrijdag begonnen met een lichte uithaal, vermoedelijk naar de ouders van Kim De Gelder.

De voorzitter stoort zich eraan dat bepaalde getuigen die nog aan bod moeten komen, al verklaringen hebben afgelegd in de pers. "Ik verslikte mij vanochtend in mijn koffie toen ik dat las", aldus Defoort. De voorzitter noemde geen namen, maar vrijdag pakken Het Nieuwsblad en De Standaard net uit met een interview met de ouders van Kim De Gelder.

Zij zeggen in het interview dat hun zoon aan het liegen is, omdat hij niet ziek wil zijn. "Maar het probleem is gewoon dat hij totaal geen ziektebesef heeft." Kim De Gelder had donderdag zelf verklaard dat hij niet ziek is. "We zien nu gewoonweg exact hetzelfde gebeuren als wat wij al jaren roepen", zegt de moeder van de beklaagde.

Ondertussen mogen de ouders van De Gelder het proces voorlopig niet meer bijwonen. Aanvankelijk mocht dat wel, maar na protest van de burgerlijke partijen zag de voorzitter van het hof zich genoodzaakt de wet strikt toe te passen. Die zegt dat getuigen die geen burgerlijke partij zijn, niet in de zaal mogen plaatsnemen voor ze hebben getuigd. De ouders komen normaal op 13 maart getuigen.

Foto Belga

MEEST RECENT