Vijftigplussers in trek bij pretparken

Vijftigplussers in trek bij pretparken

Vijftigplussers in trek bij pretparken

Print
Niet jongelui, maar vijftigplussers zijn bij pretparken in trek. En daarvoor hebben de uitbaters redenen in overvloed. "Oudere werknemers hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel, zijn behulpzaam, flexibel en autoritair", verklaart Bernard Logghe, de directeur van Boudewijn Seapark.

Logghe zoekt voor komend seizoen liefst vijftien tot twintig vijftigplussers om in het Brugse pretpark te komen werken. Een vergrijzing die in zowat heel Vlaanderen aan de gang is. "Logisch", vindt Logghe in Het Nieuwsblad. "Vijftigplussers hebben verantwoordelijkheidsgevoel om alles veilig te laten verlopen, ze durven ouders en kinderen aanspreken, ze zijn behulpzaam en flexibel. Niet dat jonge werknemers dat allemaal niét hebben, maar af en toe komen we toch tegen dat jonge gasten meer met hun gsm bezig zijn dan met de attracties."

Hetzelfde verhaal klinkt bij Plopsaland in De Panne. "Er solliciteren steeds meer oudere mensen bij ons", aldus personeelsverantwoordelijke Maarten Brutin. "Vorig jaar heeft hier bijvoorbeeld een 72-jarige in één van onze restaurants gewerkt. Ook bij ons technisch personeel dat nu al aan de slag is, zijn heel wat vijftigers."

Archieffoto Plopsaland De Panne

MEEST RECENT