Ontwikkelaar belooft droge voeten aan Bergveld

Print

Ontwikkelaar belooft droge voeten aan Bergveld

Heist-op-den-Berg - De toekomstige bewoners en de omwonenden van de megaverkaveling Bergveld aan de Oude Liersebaan in Heist moeten niet vrezen dat ze natte voeten gaan krijgen. De wankele waterhuishouding in het gebied is aangepakt, klinkt het.
De verkoop van de 58 bouwgronden start komende maand. Deze voor Heist uitzonderlijk grote verkaveling met een waarde van 7,25 miljoen euro moet volgens de ontwikkelaars in de toekomst een ideale, verkeersluwe woonplaats worden voor jonge gezinnen.

Maar al wie de buurt goed kent, weet dat er op de hoek van de Oude Liersebaan en Bergvelden langs de spoorlijn erg vaak water staat. "Dat is inderdaad het laagste punt uit het gebied. In strenge winters werd er zelfs geschaatst", klinkt het. Water is ook meteen de reden dat het project al sinds 1999 in de steigers staat, maar telkens werd uitgesteld", zegt zaakvoerder Patrick Bouwen.

"Op die hoek van het terrein werd al het afgevoerde water uit de omgeving verzameld. In samenwerking met de gemeente en een studiebureau hebben we de totale waterhuishouding in de omgeving aangepast. Op die hoek komt nu een bufferbekken. We hebben ook de spoorlijn onderboord en er werd een open gracht aangelegd parallel met de spoorlijn om een verbinding te maken met het nieuwe rioleringsstelsel van de Werftsesteenweg en de Moerenloop, zodat het water weg kan. Het waterprobleem is opgelost. Niemand krijgt natte voeten."

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio