Hans Van Alphen volgt Seppe Smits op

Hans Van Alphen volgt Seppe Smits op

Hans Van Alphen volgt Seppe Smits op

Print
Veelzijdig man, die Hans Van Alphen. De 31-jarige meerkamper combineert niet alleen tien proeven, maar ook een prijzentocht doorheen twee provincies. Nadat hij eerst tot Sportfiguur van zijn woonplaats Limburg verkozen werd, kreeg Van Alphen gisteren in zijn geboortegouw Antwerpen een gelijkaardige onderscheiding. Snowboarder Seppe Smits en veldrijder Kevin Pauwels vervolledigen het podium.

Niemand in de Belgische sport maakte in 2012 een Grotere Sprong Voorwaarts dan Hans Van Alphen. De Antwerpse tienkamper won met Götzis en Talence de twee grote klassiekers uit zijn vakgebied, een prestatie die vooral bij insiders waardering kreeg. Pas onder de allesoverheersende gloed van de Olympische Vlam trad hij ook het grote publiek tegemoet.

Zijn meeslepende strijd in Londen – Van Alphen eindigde uiteindelijk vierde – hield het land twee dagen lang in de ban. Dat de man zijn atletiekloopbaan zou kunnen combineren met een bijverdienste op de catwalk bleek voor vrouwelijk Vlaanderen een aardige bonus.

Als laureaat van het Antwerpse referendum wint hij een diamant ter waarde van 5.000 euro. Van Alpen won eerder al het Vlaams Sportjuweel en de Gouden Spike.

Antwerpmonument Vic Mees kreeg postuum de Lifetime Achievement Award. Peter Genyn (rugby) werd verkozen tot G-sporter van 2012, Anak Verhoeven (klimmen) tot belofte.

MV
Foto W&F

.

Nu in het nieuws