Broken Circle gaat toeren in Duitsland

Broken Circle gaat toeren in Duitsland

Broken Circle gaat toeren in Duitsland

Print
Bij de Duitse release van The broken Circle Breakdown gaat de groep rond Johan Heldenbergh en Veerle Baetens er dagenlang optreden. Ook uit Frankrijk en de VS komt vraag naar optredens van de filmmuzikanten.

Dat muziek hét promotiemiddel is om de film van Felix Van Groeningen aan de man te brengen, hebben inmiddels ook de buitenlandse verdelers begrepen. De Duitse release zal dan ook met muziek worden ondersteund: van 21 tot 24 april reizen de muzikanten naar Berlijn, Karlsruhe, Essen, Frankfurt en Hamburg. Op 25 april kent de film er zijn release.

“Ook uit Frankrijk, waar de film wellicht in september wordt uitgebracht, komt die vraag”, zegt filmproducent Dirk Impens. “En ook op een belangrijk Amerikaans festival willen ze de muziek live horen. Geweldig, maar het is niet zeker dat we daar het budget voor hebben.”

“Met een groep muzikanten reizen is een pak duurder dan je kleren uitdoen en door Cannes fietsen, zoals we voor De helaasheid der dingen deden. Om je een idee te geven: alleen al die korte promotietournee door Duitsland kost ons van 20.000 tot 25.000 euro.”

Duits festival

De muzikanten werden ondertussen ook gevraagd om deel te nemen aan het grootste bluegrass-festival van Duitsland, dat eind juli plaatsvindt in München. Die aanvraag werd geweigerd, omdat de groep op dat moment druk bezig is aan de voorbereiding van zijn passage op het folkfestival in Dranouter.

Inmiddels wordt ook duidelijk op welke schaal het melodrama van Van Groeningen over de grens zal worden uitgebracht: tachtig kopieën in Duitland, honderd in Frankrijk. Ter vergelijking: De helaasheid der dingen werd in Frankrijk op zo’n 35 kopieën uitgebracht en haalde er 120.000 bezoekers. “We worden hier wel een beetje nerveus van”, geeft Impens toe.

SV

MEEST RECENT