Jowie (16) wil redders bedanken

Jowie (16) wil redders bedanken

Jowie (16) wil redders bedanken

Print
Merksem - De 16-jarige Jowie werd in december bijna gekidnapt door twee onbekenden. Die hadden haar van haar fiets gesleurd. Een koppel vijftigers schoot Jowie te hulp. Jowies ouders willen die mensen nu bedanken en zijn met affiches naar hen op zoek.

Jowie (16) fietste op woensdag 19 december van vorig jaar rond 16u op een pad dat leidt naar de brug over de snelweg - de Jozef Mausurebrug in Merksem - toen een rood busje stopte waar twee mannen uitsprongen die naar haar toeliepen. Voor Jowie het goed en wel besefte, werd ze letterlijk van haar fiets geschopt waarop de twee haar wilden overmeesteren.

Affiches

Het duo had Jowie in een houdgreep. “Toen kwamen plots uit het niets twee fietsers, vijftigers al, die zich op de overvallers wierpen waardoor de twee op de vlucht sloegen. De dame, relatief klein, sportief en met stekelig blond haar, bleef bij mij terwijl de man, de dame noemde hem Peter, verder de overvallers achtervolgde. Hij bleef wel een halfuur weg, om onverrichterzake terug te keren. Die mensen hebben mij thuisgebracht.”

Vader Rudi: “Als ze een minuut later waren geweest, had ik er niet aan mogen denken wat er haar zou zijn overkomen. Wij zijn die mensen dan ook mateloos dankbaar. Door al die emoties zijn er geen verdere contactgegevens doorgegeven en de redders hebben daarna hun weg verdergezet. Hoe graag zouden wij hen terugzien om hen te bedanken!”

De familie heeft affiches verspreid in Hoevenen, Kapellen en Merksem. “Omdat Jowie denkt dat ze het koppel nog eens op een bus heeft gezien die van Merksem naar Hoevenen reed. En toen de vrouw zich over haar ontfermde terwijl Peter de overvallers achtervolgde, heeft ze verteld dat ze een dochter met een kind heeft in Merksem”, legt Raymond uit.

Wie tips heeft, kan mailen naar mijnredding@gmail.com

Roland Haentjens
Foto Patrick De Roo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio